مسقطی انار

مسقطی انار


مسقطی انار

مواد لازم: آب انار خالص: یک لیوان- پودر نشاسته: ۲ قاشق غذاخوری- شکر: به میزان دلخواه- شربت انار و پودر گردو:به مقدار لازم طرز تهیه : آب انار، نشاسته و شکر رو با هم مخلوط کرده و بر روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا غلظتش مثل فرنی شود. این مخلوط را در قالب دلخواه ریخته و بعد داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس، آن را از قالب برگردانید و با شربت انار و پودر نارگیل یا خلال پرتقال تزئین کنید. در صورت تمایل می توانید دانه انار هم داخل مسقطی بریزید. برای درست کردن شربت انار، آب انار را با مقدار دلخواه شکر بجوشانید تا غلیظ شود. شربت خوش طعم و گوارایی به دست می آید. نکته اول: شما با این دستور ساده می توانید انواع مسقطی های میوه ای را تهیه کنید. نکته دوم: میزان شکر بستگی به ذائقه شما و طعم آب انار دارد. ممکن است بخواهید مسقطی شیرین، ملس یا ترش درست کنید.
 

Ingredients: A glass of pure pomegranate juice - Starch 2 tbsp - Sugar to taste - Pomegranate juice and ground walnuts, some Directions Muscat fruit, pastries Yalda: Pomegranate juice, starch and sugar mixed together and put on medium heat and stir constantly until the like porridge. The mixture is poured into a desired format and then into the refrigerator to cool. Then, the form and return it with grenadine and coconut powder or decorate an orange slice. If you would like pomegranate seeds, pour it into Muscat. To make the syrup, pomegranate, pomegranate juice with sugar and boil until thickened to desired value. Flavored syrup and salubrity obtained. First Tip: With this simple recipe you can prepare a variety of fruity Muscat. Second point: the amount of sugar depending on your taste and the flavor is pomegranate juice. You may want to Muscat sweet, sour or tart correct.