آش شله قلمکار

آش شله قلمکار


Loading the player...

  


 

آش شله قلمکار

هر کاری که بدون رعایت نظم انجام گیرد و آغاز و پایان آن معلوم نباشد ، به آش شله قلمکار تشبیه و تمثیل می شود . اصولا هر عمل و اقدامی که در ترکیب آن توجه نشود، قهرأ به صورت معجونی در می آید که کمتر از آش شله قلمکار نخواهد بود. اکنون ببینیم آش شله قلمکار چیست و از چه زمانی معمول و متداول گردیده است. ناصر الدین شاه قاجار بنابر نذری که داشت سالی یک روز، آن هم در فصل بهار ، به شهرستانک از ییلاقات شمال غرب تهران و بعدها به علت دوری راه به قریه سرخه حصار، واقع در شرق تهران می رفت. به فرمان او دوازده دیگ آش بر بار می گذاشتند که از قطعات گوشت چهارده رأس گوسفند و غالب نباتات مأکول و انواع خوردنیها ترکیب می شد. کلیه اعیان و اشراف و رجال و شاهزادگان و زوجات شاه و وزرا در این آشپزان ، افتخار حضور داشتتند و مجتمعأ به کار طبخ و آشپزی می پرداختند. عده ای از موجهین کشور به کار پاک کردن نخود و سبزی و لوبیا و ماش و عدس و برنج مشغول بودند. جمعی فلفل و زرد چوبه و نمک تهیه می کردند. نسوان و خواتین محترمه که در مواقع عادی و در خانه مسکونی خود دست به سیاه و سفید نمی زدند، در این محل چادر به کمر زده در پای دیگ آشپزان برای روشن کردن آتش و طبخ آش کذایی از بر و دوش و سر و کول یکدیگر بالا می رفتند تا هر چه بیشتر مورد لطف و عنایت قرار گیرند. خلاصه هر کس به فرا خورشان و مقام خویش کاری انجام می داد تا آش مورد بحث ، حاضر و مهیا شود. چون این آش ترکیب نامناسبی از غالب مأکولات و خوردنیها بود، لذا هر کاری که ترکیب ناموزون داشته باشد و یا به قول علامه دهخدا:" چو زنبیل در یوزه هفتاد رنگ" باشد؛ آن را به آش شله قلمکار تشبیه می کنند.
 

Anything done without the discipline and the beginning and end turned out not to be the melting pot metaphor and allegory . Basically any action that is not in its composition , Qhra the mixture comes in lower than the melting pot is not. Now see what the melting pot of what was once common . Nasser al-Din Shah Qajar was so vow that one day a year , even in spring, the countryside of North West Shahrestanak of Tehran and later due to the remoteness of the village Sorkhehesar , was located in East Tehran . His command dozen times put his pot of meat parts and edible plants fourteen sheep and dominant food types were combined . All the nobility and the dignitaries and princes and the king's wives and ministers in the culinary pride and regarded the practice to cook and cooking began. Some states do Mvjhyn peas and green beans and mung Clear lentil and rice were busy . Collective pepper and turmeric and salt were prepared .  Women and Khvatyn ordinary situations in which Ms. Black did not own houses , this place struck a tent at the foot of the back boiler fires for cooking and cook soup, so-called from the shower head and pick- up each other going to be any more blessed . In short, everyone has to do their own place to come for stew and soup in question is present and available . Combine soup, seafood and food because most of it was wrong , so whatever combination is uneven or Dehkhoda promise : " Chow baskets in the seventies Yvz·h " color is it likened to the melting pot .